iemands pad kruisen


iemands pad kruisen 1.0

iemands route doorsnijden met de eigen bewegingsrichting, zodat men elkaar tegenkomt op zeker punt; iemand tegenkomen terwijl hij ergens heen gaat; iemand onderweg treffen; in toepassingen waarin geen sprake is van een fysieke verplaatsing vervolgens ook: iemand naar aanleiding van iets of bij zekere gelegenheid ontmoeten

Algemene voorbeelden


Als hij Tresckows kamerdeur, ergens in de rechterzijvleugel van het slot, hoorde opengaan, stelde hij zich zodanig in een van de gangen op dat de majoor zijn pad wel moest kruisen.

(onbekend) , Louis Ferron,

Mens en wolf hebben veel gelijkenissen. Een belangrijk raakpunt is dat ze allebei hebben moeten jagen om te overleven. Tijdens de jacht kruisten ze elkaars pad, en stilaan raakten ze gewend aan elkaars aanwezigheid.

http://www.ducknatuurvoeding.com/nederlands/Ducknednet.html

Het onderzoek brengt onvermijdelijk nachtelijke uitstapjes met zich mee [...]. Tijdens haar onderzoek ontdekt Kinsey dat zij niet de enige is die de waarheid wil achterhalen. En wie is die donker geklede nachtelijke fietser die veelvuldig haar pad kruist?

De Standaard,

Bovendien is schrijven over uzelf eveneens een bijzonder interessante manier om nog beter kennis te maken met uzelf, om te zien waar uw gedachten automatisch naartoe gaan, hoe u reageert op gebeurtenissen, op mensen die uw pad kruisen … Om te ontdekken wat u allemaal in u heeft, wat een boeiend persoon u bent.

http://www.zelfhulp.be/MEI%202002_4.pdf

Hij zocht maanden, deed honderden onderzoeken, maar hij vond niets. Net toen Black het allemaal wilde opgeven, kruiste hij het pad van Myron Scholes. Scholes [...] trok in 1962 naar de Universiteit van Chicago, waar hij zich ontpopte tot computerspecialist. Twee economische bollebozen die van computers geen kaas hadden gegeten, waren maar al te blij met de diensten van de ondernemende jongeman.

http://www.croesus.nl/xtra/scoles.php

Het feest met Jules ging uiteindelijk niet door, want mijn vader kruiste ma's brave pad, en die was mooi, en groot.

Het blije lijden, Alex Rosseels,